Oferta /

PRZYJĘCIA WESELNE cennik

w Tygodniu pierwszy dzień: 150 zł/osoba, drugi dzień 90 zł/osoba

w weekend pierwszy dzień: 160 zł/osoba, drugi dzień 90 zł/osoba

MENU WESELNE

OBIAD:

  • Rosół z makaronem, krem z pieczarek, żurek śląski, krem z brokuł, krem z pora, zupa cebulowa (1 do wyboru)
  • Kluski śląskie, ziemniaki, kopytka, ziemniak zapiekany z boczkiem, ryż z warzywami, sos (3 do wyboru)
  • Zestaw sałatek: kapusta czerwona, biała z koperkiem i ogórkiem, buraczki, pekińska, marchew z mandarynkami (lub rodzynkami), surówka orzeźwiająca,
    surówka z selera z orzechami włoskimi, surówka z sałaty z sosem czosnkowym, surówka z pora, warzywa z wody, fasola szparagowa,  (3 do wyboru)
  • Mięso 3 szt. na osobę w asortymencie (5 do wyboru):
    1. rolada wieprzowa,
    2. pieczeń wieprzowa,
    3. karkówka nadziewana śliwką lub morelą (plastry),
    4. schab nadziewany czosnkiem (plastry),
    5. kotlet schabowy,
    6. polędwica nadziewana drobiem i serem,
    7. filet z kurczaka lu indyka w różnych panierkach,
    8. udko z kurczaka,
    9. udziec z indyka (plastry),
    10. golonka indycza,
    11. bryzol wieprzowy z pieczarkami lub cebulką zasmażaną,
    12. sakiewki wieprzowe nadziewane szpinakiem,
    13. karkówka z pastą serową,
    14. ruloniki ziołowe z piersi indyczej,
    15. ozór wołowy w szarym sosie z rodzynkami i migdałami,
    16. udko z kaczki, (za dopłatą)
    17. pierś z kaczki, (za dopłatą)
    18. goleń wołowa, (za dopłatą)
    19. udziec wołowy, (za dopłatą)

DESERY:

  • Napoje: cola, fanta, sprite, woda, sok, (1,4 l w cenie) piwo lane "Tyskie" (za dopłatą)
  • Cukierki, owoce (winogrono, mandarynka, kiwi, brzoskwinia)
  • Kawa, herbata, ciasto tortowe (2 szt. / osobę w 4 rodzajach)
  • Torty weselny, kopa bakaliowa, pianka deserowa, puchar lodowy (za dopłatą)
  • Fontanna czekoladowa (4 kg czekolady) z owocami (za dopłatą)

ZIMNA PŁYTA:

  • Wędlina (5 rodzajów), pieczeń na zimno z sosem, sery, tatar
  • Pieczywo, masło
  • Marynaty śledziowe (rolmops, kuleczki rybne w zalewie octowej) warzywne (mix warzywny), fileciki drobiowe z sosem czosnkowym,
  • Sałatki: brokułowa, gyros, szynkowa, tortellini, makaron ryżowy, kurczak z ananasem, śledziowa, pieczarkowo-porowa, sałatka z tuńczyka, ananasowa z kiełbasą drobiową, kebab z kukurydzą, szynkowo-porowa, (3 do wyboru)
  • Galarety: kurczak, ozór wieprzowy, szynka, golonko, schab, polędwica (2 do wyboru)
  • Łosoś wędzony nadziewany rulon, ryba po grecku, śledź po japońsku, kapelusz faszerowany, śledź po żydowsku, śliwka z boczkiem w cieście (2 do wyboru)

CIEPŁA KOLACJA:

  • Frytki, kuleczki ziemniaczane, ziemniak zapiekany, pierogi (2 do wyboru)
  • Sałatka: pekińska, grecka, włoska, warzywna, bukiet warzyw, sałatka ziemniaczano - porowa, surówka z kalafiora z migdałami, sałatka szparagowa, sałatka z selera naciowego, kapusta zasmażana, kapusta gotowana z pieczarkami lub okraszana boczkiem, sałatka włoska (3 do wyboru)
  • Mięso 2 szt. / osoba w asortymencie (5 do wyboru):
    1. Pstrąg cały/łosoś dzwonki (za dopłatą)
    2. De volaile,
    3. Szwajcar,
    4. Schab tradycyjny,
    5. Sękacz drobiowy,
    6. Karkówka w ziołach,
    7. Pieczeń w cieście francuskim,
    8. Schab z pieczarkami,
    9. Kula z szynką i serem,
    10. Żeberka wieprzowe,
    11. Golonka peklowana
    12. Karkówka peklowana,
    13. Biała kiełbasa z boczkiem gotowanym, serem w cieście francuskim,
    14. Filet z indyka w kokosie,
    15. Pałki drobiowe,
    16. Ozór wołowy z pieczarkami
    17. Szaszłyki
  • Kita wieprzowa (za dopłatą)
  • Jadło drwala (za dopłatą 30 zł półmisek na 6 osób)
  • Barszcz z krokietem, bogracz, bef strogonow, bulion, żurek śląski,flaki (1 do wyboru)

WE WŁASNYM ZAKRESIE:

  • Wszelkiego rodzaju alkohole